Mor/bestemor og far/bestefar

Abonnement: Det finnes en et utall av tidsskrift å abonnere på. Ta en titt hos en større Narvesen-kiosk for å finne et som kan passe.

Aromaterapi: Hud og kroppspleie (mor/bestemor).

Blomster: Avskårne blomster eller potteplante med potte. Andre alternativ er blomsterløk (høst) eller blomsterfrø (vår).

Bøker: Bøker av skjønnlitterære forfattere du vet mottaker liker eller passende håndbøker (om det du vet interesserer mottaker som for eksempel bøker om medisin, hage, reise, kryssord eller håndarbeid).

Cruise: En tur til Danmark for kun dere to?

Foto: Bilder av familien i et lite album eller fotomontasje i en ramme til å henge på veggen. Eller en digital bilderamme for å vise en del av bildene som ellers kanskje sjelden blir vist.

Friluftsutstyr: Er mottaker interessert i friluftsliv og mangler noe (sovepose, liggeunderlag, kniv, kikkert,…)?

Harddisk: Tar mottaker bra nok kopi (backup) av laptop, mobil etc.? Kjøp en stor løs harddisk for å kunne ta jevnlig kopi (minst 1 TB) gjennom USB tilkobling.

Huslige ting: Ringeklokke, dørskilt, digitalt ute-inne termometer, dørmatte,… Kan passe godt som fellesgave til mor og far.

Klær: For å unngå byttejobb bør en kjenne størrelse og stil som foretrekkes.

Kulturgave: Billetter til kino, konsert, teater,… Kan passe godt som fellesgave til mor og far eller for deg og den som mottar gaven.

Lydbok: Det finnes et stort utvalg i lydbøker (på web og CD).

Minnepinne. Nesten uunnværlig for de som trenger å overføre dokumenter, musikkfiler eller digitalbilder mellom maskiner. Desto flere MB desto mer lagerplass har den og desto dyrere er den.

Mobil: Den gamle er klar for utskifting? Eller trenger mottaker en enkel for å koble av fra litt for aktiv bruk av smarttelefon?

Musikk: Hvis du vet hva mottaker liker (og det ikke finnes i samlingen allerede) kan dette være en populær gave. CD er i liten grad i bruk, så fysiske format er nok mest relevant til eldre.

Nødvendige ting: Paraply, belte, lommebok, lommelykt/hodelykt, lommetørkle,…

Puslespill: Mange motiver finnes normalt hos bokhandlere.

Reiser: Kortere eller lengre reiser til et sted mottaker vil like å dra.

Reiseveske: Her trengs utstyr både til byturen og den lengre reisen: Veske, bag, trillekoffert (både til håndbagasje og innsjekking på fly) eller ryggsekk.

Sko: Vanlige sko, joggesko, fjellstøvler, sandaler, tøfler,..

Smykker: Mange muligheter i de fleste prisklasser.

Spaopphold: Varme bad og massasje (mor/bestemor).

Spill: Femukers lottokupong eller skrapelodd.

Veldedighet: Gi penger til en passende ideell organisasjon. Legg kvitteringen med kortet du gir henne.

Eldre: Brodder eller 2-trinns trappestol med håndtak (jernvarehandel/Europris/Obs!). Er det noen tekniske nyvinninger som kan være nyttig?

Ingen av forslagene passet? Da må du tenke en gang til på hva mottakeren mangler eller hva som kan gjøre personen glad. Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor hvis du mener forslaget du ender opp med bør være med på denne listen.

Copyright (c) Tørresen Gavetips 

Legg igjen en kommentar