Henne – din utvalgte

Dette er kanskje det viktigste og vanskeligste gavevalget du gjør. Hva med følgende forslag:

Aromaterapi: Hud og kroppspleie.

Blomster: Avskårne blomster (røde roser) eller potteplante med potte.

Bøker: Bøker av skjønnlitterære forfattere du vet hun liker eller passende håndbøker (om det du vet interesserer henne som for eksempel bøker om medisin, hage, reise, kryssord eller håndarbeid).

Cruise: En tur til Danmark for kun dere to?

Digitalkamera: Burde dere ta flere bilder? Et lite digitalkamera er lett å ta med, selv om det nå går mye i smarttelefon så blir kvaliteten normalt bedre med digitalkamera.

Foto: Fotomontasje av familien i en ramme til å henge på veggen. Eller en digital bilderamme for å vise en del av bildene som ellers kanskje sjelden blir hentet fram.

Friluftsutstyr: Er hun interessert i friluftsliv og mangler noe (sovepose, liggeunderlag, kniv, kikkert,…)?

Harddisk: Tar hun bra nok kopi (backup) av laptop, mobil osv.? Kjøp en stor løs harddisk for å kunne ta jevnlig kopi (minst 1 TB) gjennom USB tilkobling.

Hodetelefoner: Trådløs type er praktisk og kan redde husfreden. Kan tilkobles det meste som TV, stereoanlegg, spillmaskiner,… Evt. med aktiv støydemping som er spesielt gunstig på reise. Et annet alternativ er ørepropper med mikrofon til smarttelefonen (evt. sportsvarianten for trening).

iPod spiller: Langt mindre og lettere enn en smarttelefon til for eksempel trening. Stadig flere mediehus tilbyr nå podcaster.

Kunst: Fin gave hvis du føler deg trygg på at det velger ut vil falle i smak og at veggen har plass.

Klær (og undertøy): For å unngå byttejobb bør en kjenne størrelse og stil som foretrekkes.

Kulturgave: Billetter til kino, konsert, teater,…

Lydbok: Det finnes et stort utvalg i lydbøker (på web og CD).

Minnepinne. Nesten uunnværlig for de som trenger å overføre dokumenter, musikkfiler eller digitalbilder mellom maskiner. Desto flere MB desto mer lagerplass har den og desto dyrere er den.

Mobil: Den gamle er klar for utskifting? Eller trenger hun en enkel for å koble av fra litt for aktiv bruk av smarttelefon?

Musikk: Hvis du vet hva hun liker (og det ikke finnes i samlingen allerede) kan dette være en populær gave. CD er i liten grad i bruk, så fysiske format er nok mest relevant til eldre.

Nødvendige ting: Paraply, belte, lommebok, lommelykt/hodelykt, lommetørkle,…

Puslespill: Mange motiver finnes normalt hos bokhandlere.

Reiser: Kortere eller lengre reiser til et sted HUN vil like å dra.

Reiseveske: Her trengs utstyr både til byturen og den lengre reisen: Veske, bag, trillekoffert (både til håndbagasje og innsjekking på fly) eller ryggsekk.

Sko: Vanlige sko, joggesko, fjellstøvler, sandaler, tøfler,..

Smykker: Mange muligheter i de fleste prisklasser.

Veldedighet: Gi penger til en passende ideell organisasjon. Legg kvitteringen med kortet du gir henne.

Ingen av forslagene passet? Da må du tenke en gang til på hva hun mangler eller hva som kan gjøre henne glad. Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor hvis du mener forslaget du ender opp med bør være med på denne listen.

Copyright (c) Tørresen Gavetips 

Legg igjen en kommentar