Ham – din utvalgte

Her må du vurdere hva slags interesser og innkjøpsvaner han har. Hva med følgende forslag:

Blomster: Avskårne blomster eller en rød rose.

Bredbånd: Nyttig gave til en som er lei av tregt internett (tilgang eller økt kapasitet)

Bøker: Bøker av skjønnlitterære forfattere du vet han liker eller passende håndbøker (om det du vet interesserer han som for eksempel hage, hobby, reise, jakt eller fiske).

Cruise: En tur til Danmark for kun dere to?

Digitalkamera: Burde dere ta flere bilder? Et lite digitalkamera er lett å ta med, selv om det nå går mye i smarttelefon så blir kvaliteten normalt bedre med digitalkamera.

DVD-spiller: Stasjonær type eller bærbar. Bærbar type er praktisk på reise. Krever ikke internet og gir tilgang til film der det ikke er tilgang til TV-kanaler.

Fjernkontroll: Universal type erstatter en masse fjernkontroller.

Friluftsutstyr: Er han friluftsinteressert og mangler noe (sovepose, liggeunderlag, kniv, kikkert,…)?

Harddisk: Tar han bra nok kopi (backup) av laptop, mobil etc.? Kjøp en stor løs harddisk for å kunne ta jevnlig kopi (minst 1 TB) gjennom USB tilkobling.

Hodetelefoner: Trådløs type er praktisk og kan redde husfreden. Kan tilkobles det meste som TV, stereoanlegg, spillmaskiner,… Evt. med aktiv støydemping som er spesielt gunstig på reise. Et annet alternativ er ørepropper med mikrofon til smarttelefonen (evt. sportsvarianten for trening).

Klær: Hvis han ikke liker å kjøpe klær kan dette være en sikker «vinner». Pass kun på å få riktig størrelse og stil.

Kulturgave: Billetter til kino, konsert, teater,…

Lydbok: Det finnes et stort utvalg i lydbøker (på web og CD).

Minnepinne: Nesten uunnværlig for de som raskt trenger å overføre dokumenter, musikkfiler eller digitalbilder mellom maskiner. Desto flere MB desto mer lagerplass har den og desto dyrere er den.

Mobil: Den gamle er klar for utskifting? Eller trenger han en enkel for å koble av fra litt for aktiv bruk av smarttelefon?

iPod spiller: Langt mindre og lettere enn en smarttelefon til for eksempel trening. Stadig flere mediehus tilbyr nå podcaster.

Musikk: Hvis du vet hva han liker (og det ikke finnes i samlingen allerede) kan dette være en populær gave. CD er i liten grad i bruk, så fysiske format er nok mest relevant til eldre.

Nødvendige ting: Paraply, belte, lommebok, lommelykt/hodelykt, lommetørkle,…

Reiser: Kortere eller lengre reiser til et sted han vil like å dra (la gaven være både billetter og en reisehåndbok om stedet).

Reiseveske: Her trengs utstyr både til byturen og den lengre reisen: Veske, bag, trillekoffert (både til håndbagasje og innsjekking på fly) eller ryggsekk.

Sko: Vanlige sko, fjellstøvler, sandaler, tøfler,..

Veldedighet: Gi penger til en passende ideell organisasjon. Legg kvitteringen med kortet du gir han.

Verktøy: Alt fra småverktøy (sag, målbånd eller kniv) til større maskiner. Hvis dere har «alt», tenk på hva som kan være modent for utskifting.

Vær: Digitalt termometer (inne/ute/maks/min temperatur) eller mer avansert værstasjon som kan måle det meste av vær. Målebeger for nedbør.

Eldre: Brodder eller 2-trinns trappestol med håndtak (jernvarehandel/Europris/Obs!).

Ingen av forslagene passet? Da må du tenke en gang til på hva han mangler eller hva som kan gjøre han glad. Legg gjerne igjen en kommentar nedenfor hvis du mener forslaget du ender opp med bør være med på denne listen.

Copyright (c) Tørresen Gavetips

 

Legg igjen en kommentar